Oprema za sustave video nadzora
Izbornik
Novosti
AXIS Communications
2N
Basler AG
Theia Technologies LLC
NetAVIS Software GmbH
Exacq Technologies Inc.
Cognimatics AB
OEM kamere s IR LED
IT oprema i rješenja
Mrežna oprema
Pribor
O Uniplus-u
Kontakt
Uniplus d.o.o.
H.264 Video nadzor bez kompromisa
web_h264_150x150_en_ani.gif

Sigurno već znate da standard H.264 u sustavima video nadzora donosi značajnu uštedu u propusnosti računalne mreže, kao i smanjenje potrebnog arhivskog prostora ...

... međutim, da li znate da je snaga procesora ARTPEC-3, razvijenog u AXIS-u, dovoljno velika da se implementira H.264, a da se pri tome ne žrtvuju performanse?

Uspješne implementacije standarda H.264 vrlo su rijetke, jer proizvođači implementiraju novi standard na stare proizvode kao nadogradnju.

AXIS je koristio drugačiji pristup. Razvio je potpuno novu generaciju vlastite računalne platforme ARTPEC-3. Snaga procesora ARTPEC-3 dovoljno je velika da se H.264 implementira, a da se pri tome ne gube performanse i zadrži mogućnost generiranja videa velikom brzinom osvježavanja od 30 fps u svim rezolucijama. ARTPEC-3 omogućuje i implementaciju složenih algoritama za analizu video sadržaja unutar kamera i video enkodera.

Od ostalih prednosti standarda H.264, tu su i povećanje kvalitete slike i veća brzina osvježavanja, lakša implementacija kamera velike rezolucije, mogućnost pristupa videu s različitih uređaja koji imaju implementiran H.264, kao što su mobilni telefoni.

Upoznajte nove AXIS proizvode koji podržavaju H.264 ...

Prva dva AXIS proizvoda izgrađena na platformi ARTPEC-3 koja podržavaju H.264, su mrežna video kamera AXIS P3301/-V i video enkoder AXIS Q7401.

p3301.jpg

AXIS P3301 je kamera za unutarnje prostore u diskretnom kućištu. Istovremeno može generirati više H.264 ili MJPEG streamova u punoj brzini osvježavanja ili u brzini i kvaliteti prilagođenoj klijentu ili propusnosti mreže. Progresivno skeniranje i WDR omogućuju video izuzetne kvalitete i u složenim svjetlosnim uvjetima. Tu su još i podrška za HTTPS enkripciju bez utjecaja na performanse, IPv6, Quality of Service, PoE i drugo. Kamera postoji i u anti-vandal varijanti AXIS P3301-V. Detaljnije...

AXIS Q7401 je jedno-kanalni video enkoder rezolucije D1. Omogućuje analognim kamerama integraciju u mrežni sustav video nadzora uz korištenje svih prednosti platforme ARTPEC-3. Uređaj podržava i široku paletu analognih kamera kojima je moguće upravljati putem uređaja AXIS 295 Surveillance Joystick. Uređaj, kao i priključena kamera mogu se napajati putem PoE, a podržava i SD/SDHC memorijske kartice za lokalnu pohranu podataka. Detaljnije...
q7401.jpg

 

 
 
(C) 2012 Uniplus d.o.o.